Als gespecialiseerd pedagogisch medewerker zorg jij ervoor dat je het beste uit kinderen haalt. De kwaliteit van de kinderopvang hangt samen met...
Denk jij over een carrièreswitch naar de kinderopvang of het basisonderwijs? Dan is deze opleiding dé oplossing. Maak in drie maanden kennis met het werk via ons Basistraject Pedagogiek en Onderwijs. Je begint met een online module waarin je de basiskennis opdoet voor het pedagogisch werkveld. Daarna kies jij een opleiding en de route.
Het Basistraject Pedagogiek en Onderwijs
Basistraject Pedagogiek en Onderwijs biedt de mogelijkheid om via een flexibel traject opgeleid te worden tot:
• Pedagogisch Medewerker Kinderopvang 3 (PM3)
• Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4 (GPM4)
• Onderwijsassistent niveau 4 (OA).
Het Basistraject is speciaal ontworpen om jou kennis te laten maken met de basistheorie en te laten ontdekken welke vervolgopleiding het beste bij je past. Je doet via een online leeromgeving de benodigde basiskennis op en ontdekt de praktijk via een korte oriëntatiestage bij een kinderopvang of basisschool.
Tijdens het traject krijg je begeleiding van een leercoach van WerkendLeren. De coach biedt jou ondersteuning bij het kiezen van een passende opleiding en opleidingsvorm (3e-leerweg of BBL).
Inhoud van de opleiding
Je kunt op elk moment instappen in het Basistraject, dat gemiddeld drie tot vijf maanden duurt. Je doorloopt de studie in eigen tijd en tempo en werkt in een online omgeving aan de theorie. Deze zelfstudie geeft jou veel vrijheid en vraagt veel zelfstandigheid. Ook is er begeleiding van een leercoach, waarmee je twee voortgangsgesprekken kunt inplannen.
De inhoud van dit Basistraject voldoet aan de officiële richtlijnen voor de basistheorie. Je doorloopt theorie, oefeningen en zelfreflectieopdrachten over thema’s als: kennismaken met het beroep, ontwikkeling van het kind en de basis van pedagogiek.
Wil jij tijdens het traject een oriëntatiestage lopen? Dan wordt van jouw stageplaats verwacht dat deze een stagebegeleider aan jou koppelt, voor begeleiding en ondersteuning tijdens de stage- en of werkuren.
Besluit je na het Basistraject dat jij verder wilt werken in het vak? Dan heb je keus uit een van de erkende vervolgopleidingen: Pedagogisch Medewerker, Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker of Onderwijsassistent. Deze opleidingen kun je bij afronding van het Basistraject versneld doorlopen, via de derde leerweg (OVO) of de beroepsbegeleidende leerroute (BBL).
Investering
De tijdsduur van het Basistraject is afhankelijk van jouw planning. Je kunt het traject zelfstandig doorlopen in 3 tot 5 maanden.
Afhankelijk van jouw keuzes vraagt de vervolgopleiding een andere investering van jou. Je kunt de keuze maken die het beste past bij jouw thuis- en werksituatie. Hieronder een indicatie voor de verschillende routes:
Studiebelasting Basistraject Pedagogiek en Onderwijs
De studiebelasting bedraagt gemiddeld 100 tot 150 uur
De studieduur bedraagt gemiddeld 8 tot 16 weken
Kosten
Aanmelden
Klik hier om je aan te melden. Na aanmelden kun je direct starten.
Na het doorlopen van het Basistraject, kun je starten met de gekozen opleiding.
Ontwikkeld met steun van het ministerie van OCW
Dit flexibele opleidingstraject hebben we ontwikkeld met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en in samenwerking met onderwijsinstellingen ROC van Hilversum en STOC.
Voor deze opleiding zijn er geen ervaringen beschikbaar.
Welke vooropleiding moet je hebben?
+Basistraject Pedagogiek en Onderwijs is geschikt voor iedereen die graag wil werken in de Kinderopvang of het Onderwijs. Je heb geen specifieke vooropleiding nodig en beschikt nog niet over een pedagogische achtergrond.
Wil je na Basistraject Pedagogiek en Onderwijs een vervolgopleiding doen, dan heb je een van de volgende vooropleidingen nodig:
Hoe is de opleiding opgebouwd?
+We helpen jou om te ontdekken of een baan in de kinderopvang of in het onderwijs bij jou past. Je maakt kennis met verschillende facetten van het vak en met de organisaties. In drie tot vijf maanden ontdek je alles over het vak via online leermodules en een oriëntatiestage. Met als doel dat jij je zeker voelt bij het maken van jouw keus voor een vervolgopleiding en een passende leerroute. Ook krijg je begeleiding van een leercoach.
Je volgt verschillende algemene online modules, zoals kennismaking met, ontwikkeling van het kind, communicatie en pedagogiek.
In deze modules ga je aan de slag met de basistheorie, praktijkgerichte voorbeelden, oefeningen en zelfreflectie. Na de algemene modules kies je of je verder wilt met de leerbundel Onderwijsassistent of met de leerbundel GPM4. Heb je nog geen keuze gemaakt voor een van deze opleidingen, dan kun je ook beide leerbundels volgen.
Na het Basistraject Pedagogiek en Onderwijs kies je welk vervolgopleiding het beste bij jou past: Pedagogisch medewerker niveau 3 (PM3), Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 (GPM4) of Onderwijsassistent niveau 4 (OA).
Als ik er tijdens het traject achter kom dat ik toch niet door wil, kan ik dan stoppen?
+Ja, dat kan. Na het afronden van het Basistraject Pedagogiek en Onderwijs maak je een keuze voor een vervolgopleiding of je besluit om te stoppen. Je betaalt alleen de kosten van dit traject. Verder worden er geen kosten in rekening gebracht.
Als ik al weet welke vervolgopleiding in wil doen, moet ik dan nog starten in het basistraject?
+Nee, het basistraject is bedoeld voor kandidaten die zich oriënteren op het werkveld en nog niet duidelijk weten welke richting ze op willen. Is voor jou al duidelijk welke vervolgroute je wilt volgen, dan kun je ook direct starten met de opleiding van jouw keuze.
Is het mogelijk om vrijstellingen te krijgen?
+Heb je Basistraject Pedagogiek en Onderwijs afgerond, dan heb je vrijstelling van lessen voor het eerste basisblok van de vervolgroute en kunt gelijk starten met het tweede lesblok.
De examencommissie van de opleiding bepaalt via jouw diploma’s en cijferlijsten of je recht hebt op vrijstellingen.
Wat zijn de kosten van de opleiding?
+De kosten van Basistraject Pedagogiek en Onderwijs zijn € 595,-.
De kosten van het vervolgtraject zijn € 350,- per maand. Je betaalt alleen voor de maanden dat jij de opleiding volgt.
Betaalt de werkgever altijd de opleiding?
+Sommige werkgevers zijn bereid om te investeren in nieuwe medewerkers en willen daarom de opleidingskosten betalen. Je kunt dit bespreekbaar maken in een arbeidsvoorwaardengesprek. Werkgevers zullen de gemaakte afspraken met jou vastleggen in een studie- of leer-werkovereenkomst.
Kies jij ervoor om de BBL-leerroute te volgen, dan kunnen werkgevers de Subsidieregeling praktijkleren aanvragen om de opleidingskosten te verlagen. WerkendLeren adviseert jouw werkgever hier graag over.
Moet ik zelf zorgen voor een stage- of leerwerkplek? Hebben jullie ook werkplekken beschikbaar?
+Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een stage- of leer-werkplek, maar wij hebben een groot netwerk aan werkgevers. Als wij horen dat zij plekken beschikbaar hebben, kunnen wij voor een stage- of leer-werkplek bemiddelen.
Tijdens Basistraject Pedagogiek en Onderwijs heb je nog geen stage- of leerwerkplek nodig. Dit traject geeft je wel de mogelijkheid om een stage- of leerwerkplek te vinden. Je leercoach begeleid jou bij het vinden van een plek en geeft advies over de mogelijkheden.
Ik wil graag werken en leren en de BBL-leerroute doen, wat ga ik dan verdienen?
+Zie hiervoor de volgende link: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/minimumloon/bedragen-minimumloon-bbl-opleiding/bedragen-minimumloon-bbl-2021
Ga je werken in de kinderopvang, dan is de CAO Kinderopvang van toepassing. Een pedagogisch medewerker in opleiding is ingedeeld in salarisnummer 7, schaal 5. Leer hier meer over op: https://www.kinderopvang-werkt.nl/cao-kinderopvang-2021-2022
Ga je werken in het onderwijs, dan is de CAO Primair Onderwijs van toepassing. In de CAO PO is opgenomen dat een onderwijsassistent in opleiding (OIO), 50% van het startsalaris van een onderwijsassistent (schaal 4, trede 1) ontvangt. Lees hier meer over op: https://www.poraad.nl/themas/werkgeverszaken/cao-primair-onderwijs
Betaalt de werkgever altijd de opleiding?
+Sommige werkgevers zijn bereid om te investeren in nieuwe medewerkers en betalen daarom de opleidingskosten. Dit kun je bespreekbaar maken in een arbeidsvoorwaarden gesprek. Werkgevers zullen de gemaakte afspraken met jou vastleggen in een studie- of leerwerkovereenkomst.
Wanneer jij ervoor kiest om de BBL-leerroute te volgen, kunnen werkgevers de Subsidie Praktijkleren aanvragen. Wij adviseren jouw werkgever graag over deze subsidie.
Hoeveel uur moet ik stagelopen?
+Als je kiest voor een BBL-leerroute, heb je een leer-werkplek nodig van minimaal 20 uur per week. Vaak word je bij een organisatie aangenomen als medewerker in opleiding. Hiervoor ontvang je dan ook salaris.
Kies je voor de route derde leerweg, dan loop je minimaal 400 uur stage bij een erkend leerbedrijf. Vaak gaat het om een onbetaalde stage. Je bent vrij om deze stageuren flexibel in te vullen. Veel kandidaten lopen één dag per week stage. Maar het mag bijvoorbeeld ook twee keer een ochtend zijn. Het is wel van belang om deze stageuren te spreiden over de hele looptijd van de opleiding, omdat je je stagebedrijf nodig hebt voor het maken van praktijk- en examenopdrachten en proeves van bekwaamheid.
Hoe weet ik of een organisatie een erkend leerbedrijf is?
+Om de BPV (stage) te mogen uitvoeren bij een organisatie is het verplicht dat deze BPV-biedende organisatie een erkend leerbedrijf is. De organisatie moet geaccrediteerd zijn voor Pedagogisch Werk niveau 3 crebo 25696; Gespecialiseerd Pedagogisch Werk, crebo 25697 of Onderwijsassistent niveau 4, crebo 25698
Als de organisatie deze leerplaatserkenning niet heeft, dan dient zij deze alsnog bij de SBB aan te vragen via https://www.s-bb.nl/bedrijven/erkenning/leerbedrijf-worden.
Twijfel je of jouw stagebedrijf deze erkenning heeft? Controleer dit dan op https://stagemarkt.nl/zoeken.
Wanneer kan ik starten met de opleiding?
+
Waar kan ik de opleiding volgen?
+Basistraject Pedagogiek en Onderwijs is een zelfstudie die je via een online leeromgeving volgt. Er vinden geen fysieke bijeenkomsten plaats.
De vervolgopleiding wordt aangeboden in Houten en in Hilversum. Als we groepen kunnen vormen met deelnemers uit één regio, dan is het mogelijk ook op andere locaties te starten. WerkendLeren werkt hiervoor samen met bekostigede een bekostigde* of niet-bekostigde** onderwijsinstelling zijn.
* een bekostigde onderwijsinstelling zijn de regionale opleidingscentra (zoals ROC) die worden gefinancierd door de overheid en die opereren binnen een eigen regio.
** een niet-bekostigde onderwijsinstelling is een particuliere instelling, die niet wordt gefinancierd door de overheid en niet regio gebonden is.
Ben ik niet te oud om met de opleiding te starten?
+Ontvang ik een erkend diploma?
+Na het afronden van het basistraject ontvang je een certificaat. Je kan deze verzilveren bij de onderwijsinstellingen MBO College Hilversum en STOC voor alle vervolgroutes. Dit zijn de opleidingen Pedagogisch Medewerker (PM3), Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (GPM4) en Onderwijsassistent (OA).
Alle vervolgopleidingen zijn erkende mbo-opleidingen (BBL-variant en/of de derde leerweg) of onderdelen daarvan (certificeerbare eenheden en/of keuzedelen). De opleidingen worden uitgevoerd door opleiders die door het Ministerie van OC&W erkend zijn. Je rond je opleiding dus af met een erkend diploma.
Wat is het verschil tussen een BBL- en derde leerweg opleiding?
+Er bestaan in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) drie soorten leerwegen; BBL (Beroepsbegeleidende leerweg), BOL (Beroepsopleidende leerweg) en de derde leerweg (geen vastgestelde urennorm). WerkendLeren biedt enkel de BBL-leerroute en de derde leerwegroute aan.
BBL
Bij de Beroepsbegeleidende leerweg (BBL) kies je voor een opleiding die bestaat uit een combinatie van werken en leren. Bij de meeste BBL-opleidingen houdt dit in dat je twee à drie keer per maand naar school gaat. Daarnaast werk je minimaal 20 uur per week bij een erkend leerbedrijf.
Voordelen BBL:
Nadelen BBL:
Derde leerweg
Derde leerweg is een variant van leren en werken (vergelijkbaar met BBL). Het verschil met BBL is dat bij een derde leerwegopleiding kan worden afgeweken van de wettelijke urennorm (verplicht aantal uren), waardoor de studie korter duurt. De opleiding wordt flexibeler en sneller aangeboden.
Voordelen van Derde leerweg opleidingen:
Nadelen van Derde leerweg opleidingen:
BOL
De Beroepsopleidende leerweg (BOL) is een dagopleiding, waarbij je de hele week naar school gaat. Tijdens de opleiding doe je praktijkervaring op wanneer je op stage (BPV) gaat bij een erkend leerbedrijf.
Voordelen BOL:
Nadelen BOL:
WerkendLeren biedt enkel de BBL-leerroute en de derde leerwegroute aan.
Relevante opleidingen en trainingen
Als gespecialiseerd pedagogisch medewerker zorg jij ervoor dat je het beste uit kinderen haalt. De kwaliteit van de kinderopvang hangt samen met...
Wil jij gaan werken in de kinderopvang, woon je in de regio Twente en beschik je nog niet over het juiste diploma? Dan is deze opleiding wellicht...
Ben jij werkzaam in de kinderopvang en beschik je nog niet over een mbo-4 diploma kwalificerend voor de kinderopvang? Na dit maatwerktraject voldoe...
Als onderwijsassistent ben je werkzaam in het onderwijs (basis, voortgezet, middelbaar) met leerlingen in de leeftijd van 4 tot circa 16 jaar. Ook...
Als onderwijsassistent ben je werkzaam in het onderwijs (basis, voortgezet, middelbaar) met leerlingen in de leeftijd van 4 tot circa 16 jaar. Ook...
Ben jij bezig met de opleiding tot onderwijsassistent of wil jij je kwalificaties als onderwijsassistent uitbreiden? Met deze module ben jij klaar...
Als gespecialiseerd pedagogisch medewerker zorg jij ervoor dat je het beste uit kinderen haalt. De kwaliteit van de kinderopvang hangt samen met...
Wil jij gaan werken in de kinderopvang, woon je in de regio Twente en beschik je nog niet over het juiste diploma? Dan is deze opleiding wellicht...
Ben jij werkzaam in de kinderopvang en beschik je nog niet over een mbo-4 diploma kwalificerend voor de kinderopvang? Na dit maatwerktraject voldoe...
Als onderwijsassistent ben je werkzaam in het onderwijs (basis, voortgezet, middelbaar) met leerlingen in de leeftijd van 4 tot circa 16 jaar. Ook...
Als onderwijsassistent ben je werkzaam in het onderwijs (basis, voortgezet, middelbaar) met leerlingen in de leeftijd van 4 tot circa 16 jaar. Ook...
Ben jij bezig met de opleiding tot onderwijsassistent of wil jij je kwalificaties als onderwijsassistent uitbreiden? Met deze module ben jij klaar...
Relevante artikelen
Hoe kun je jouw organisatie laten groeien? “Medewerkers mogelijkheden geven tot leren en ontwikkelen is belangrijk in deze tijden van personeelskrapte.”
Weinig kinderopvangorganisaties weten dat er MDIEU-subsidie is voor duurzame inzetbaarheid, waarmee je kunt inzetten op plannen rondom binden, boeien en verzuimreductie. Verschillende...
Wil jij het pedagogisch en didactisch handelen op jouw groep(en) verder ontwikkelen? Dan heb je misschien wel ervaren dat het lastig kan zijn om telkens vernieuwende en verdiepende vragen te...
De Wet IKK voor de kinderopvang nadert de deadline van 2025. Ondertussen ervaren werkgevers en pedagogisch medewerkers druk, doordat zij nog niet voldoen of omdat er banen op het spel staan. Wat...
De overheid heeft interessante subsidieprogramma’s gelanceerd die gericht zijn op duurzame inzetbaarheid. Dat is goed nieuws voor kinderopvangorganisaties die op zoek zijn naar innovatieve...
Organisaties in de kinderopvang moeten steeds meer investeren in kwaliteits- en kennisontwikkeling. Kan dit voordeliger en hoe? Luuc Hek, operationeel manager bij WerkendLeren, vertelt over...
'Het creëren van een open leer- en werkcultuur', dat was een van de doelen van Kinderdagverblijf Poespas in Nijmegen. Met de SLIM-subsidie lukte het hen om te investeren in dit doel. Het...
Wil jij graag aan de slag als pedagogisch medewerker of als onderwijsassistent? Heb je veel relevante (werk) ervaring, maar nog geen formeel diploma voor de functie? Of werk je al jaren in de...
De kinderopvang is in ontwikkeling. Daarom wil jij meegroeien en je vaardigheden up-do-date houden. In dit blog vind je trainingen die anno 2023 wel heel relevant zijn. Zoals trainingen voor...
Dit jaar vindt de dag tegen pesten plaats op 19 april. Ook in de kinderopvang en BSO komt pesten voor. Als pedagogisch medewerker kun je je soms machteloos voelen in de situatie; hoe ga je om...
De zomervakantie loopt op z'n eind; tijd om ons brein weer aan te slingeren en onze studieboeken af te stoffen. En hoppa, we gaan ook weer lekker aan het werk. Brengen de kids nog even naar...
Bij Voor en Vroegschoolse Educatie (VVE) zien we spel als een belangrijk onderdeel van het leren. Het spelen, leren en ontwikkelen ontstaat in een samenspel tussen de drie pijlers: kind,...
De overheid stelt de afgelopen jaren steeds meer scholingseisen aan het niveau van medewerkers in de kinderopvang. Tel daar de krapte op de arbeidsmarkt bij op en je komt al gauw bij de behoefte...
Droom jij er al een tijdje van om (weer) aan de slag te gaan in de kinderopvang, maar je heb je niet (meer) de juiste papieren? Dan is de scholing Pedagogisch basiskennis 0-13 jaar iets voor...
Reggio Emilia pedagogiek een inspirerend verhaal wat direct in de praktijk zichtbaar en voelbaar is.
Een kind wordt gezien als een rijk kind met vele mogelijkheden en...
Reggio Emilia pedagogiek een inspirerend verhaal wat direct in de praktijk zichtbaar en voelbaar is. Een kind wordt gezien als een rijk kind met vele mogelijkheden en...
Werken met kinderen? Bij WerkendLeren krijgen we veel vraag naar informatie over 'banen met kinderen'. En daar weten wij natuurlijk heel veel vanaf. Maar we vinden het ook leuk om specialisten...
Wil jij een carrièreswitch maken? Dan kan het spannend zijn om na jaren weer een opleiding te starten en om de zekerheid van jouw huidige baan op te zeggen. Susanna van der Boon waagde ondanks...
Jim Veltmaat (22) werkt graag met kinderen. Na zijn studie Sport en Bewegen, is de stap om in de buitenschoolse opvang te gaan werken logisch. Toch beseft hij dat hij het anders wil en schrijft...
Als winnares van de verkiezing 'Pedagogisch Professional 2022' mocht Denise Rondeel afgelopen maand mee op studiereis naar Zweden. Een prijs die ze namens WerkendLeren heeft ontvangen. Op haar...
De eerste dag van elke oneven maand start er een nieuwe aanvraagronde voor het STAP-budget. Wil jij jezelf verder ontwikkelen via een training van WerkendLeren, maar heb je last van keuzestress?...
Met trots en veel enthousiasme kunnen wij mededelen dat WerkendLeren een nieuwe samenwerking is aangegaan met STOC en ROC van Hilversum. Vanaf nu bieden wij gezamenlijk een flexibel...
Het nieuwe train-de-trainer licentieprogramma van SOS kinderen en emoties start in januari. Eerder volgden verschillende deelnemers al een interessante SOS-training. Wat vonden ze er eigenlijk...
Het personeelstekort in de kinderopvang neemt steeds serieuzere vormen aan. Is daar iets aan te doen en hoe? Michiel Mollink, oprichter van WerkendLeren, vertelt als tweede in een serie...
Niets in ons leven blijft hetzelfde. De wereld om ons heen verandert zonder dat we daarom vragen. Je kunt je er niet aan onttrekken. Kijk jij naar wat er in je werkomgeving gebeurt? Kies jij...
Ben jij toe aan een nieuwe stap in je loopbaan? Is werken met kinderen iets voor jou? Denk eens aan WerkendLeren. Projectondersteuner Erika Oolbrink en onderwijskundig adviseur Daniëlle Schepers...
Ben jij toe aan een nieuwe stap in je loopbaan? Is werken met kinderen iets voor jou? Denk dan eens aan WerkendLeren. Projectondersteuner Erika Oolbrink en onderwijskundig adviseur Daniëlle...
Kinderopvangorganisaties (ruim een derde) hebben nog steeds een tekort aan personeel, in de BSO is dit zelfs 53%. Het tekort komt vooral door ziekteverzuim en te weinige geschikte kandidaten....
In dit nieuws bericht is te lezen welk belangrijk nieuws er afgelopen maand was voor de kinderopvang. Het gaat om de volgende onderwerpen:
Verdieping in de babyontwikkeling, interactievaardigheden, leiderschap en bedrijfsvoering? Wat wil jij graag leren? Dankzij de subsidieregeling NL leert door kunnen medewerkers in de...
‘Het bedrijfsleven moet continu investeren in kwaliteit en kennisontwikkeling. Veel ondernemers weten niet dat ze hiervoor van de overheid een financiële bijdrage kunnen krijgen’, vertelt Luuc...
In verband met de coronavirus is op 16 maart 2020 besloten de kindercentra te sluiten. Hierdoor is ook de voorschoolse educatie aan peuters met een risico op een onderwijsachterstand stilgelegd....
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid introduceerde in maart 2020 een nieuwe subsidie voor mkb’ers. Met 48 miljoen stimuleert de minister een leven lang leren en ontwikkelen....
In de vierde week van mei opent het loket voor de subsidieregeling praktijkleren voor het aanvragen van een voorschot voor praktijkleerplaatsen in het mbo. Doel van de voorschotregeling is...
Elke levensfase van kinderen vergt nieuwe uitdagingen in de communicatie. Wat je graag wilt is dat je een vertrouwde en positieve relatie met je kind opbouwt en dat ze zich veilig genoeg voelen...
Samen werken aan ontwikkeling. Voor een arbeidsmarkt in balans. De aanpak van de personeelstekorten staat hoog op de agenda. In 2019 legden we de basis voor de imago- en wervingscampagne...
Veel medewerkers in de kinderopvang maken versneld kennis met online lesmethoden. We vroegen docenten Margot Glashouwer en Carlo den Herder van WerkendLeren naar hun ervaring. Geeft de...
Vanaf 11 februari 2020 is het Alfa-college in samenwerking met Sportservice Groep in Hardenberg gestart met de BBL-opleiding Onderwijsassistent op MBO niveau 4, speciaal voor mensen met een...
De wijzigingen van het besluit kwaliteit Voorschoolse Educatie zijn verder uitgewerkt en gepubliceerd. Twee wijzigingen worden hieronder uitgebreider toegelicht.
’Prima opleidingen, betaald werken terwijl je leert en de leukste baan van de wereld. We slagen er steeds beter in enthousiaste zij-instromers binnen te halen. Een prima manier om de krapte...
Vorige week waren wij aanwezig bij het Pica-onderwijscongres 2019, waar het nieuwste boek van Kees van Overveld werd gelanceerd: “Gedragsoplossingen voor de moeilijke groep”. Interessant voor zowel...
Ieder jaar op de dag van de pedagogisch medewerker worden we als werkers op de groep in het zonnetje gezet door de verschillende oudercommissies en natuurlijk door de eigen organisatie. Deze...
"Wij willen voorschoolse educatie gaan bieden, maar hoe kiezen we het programma dat het beste bij ons past?" Dit is een vraag die wij geregeld van organisaties krijgen die de stap naar het...
Voor iedere kinderopvangorganisatie die een zij-instromer zoekt is er vanaf donderdag 20 juni Werken en leren in kinderopvang. Het platform is een samenwerking tussen het platform Arbeidsmarkt...
Een grote groep Nederlanders blijkt nog steeds moeite te hebben met taal, rekenen en computervaardigheden. Ook eenvoudige beroepen worden steeds complexer: er moeten...
Deze 14e editie heeft als thema 'Het gelukkige kindcentrum'. De term kindcentrum en IKC hebben als doel een brug te slaan tussen Kinderopvang, Jeugdzorg en onderwijs, maar gebeurt dit ook?
Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de Nederlandse (beroeps)bevolking van 16 jaar en ouder moeite heeft met de Nederlandse taal. Het gaat zowel om autochtone als allochtone werknemers....
“Wij willen iedereen een fijne plek bieden en de ontwikkeling van de kinderen stimuleren”, stelt Sharon van den Hurk van kinderopvang ’t Eerste Stapje in het Brabantse Biezenmortel. “Dat begint...
De Week van het Jonge Kind vindt dit jaar plaats van 8 t/m 12 april. Tijdens deze week wordt aandacht gevraagd voor de zo belangrijke, eerste jaren van het kind (0-6) door middel van het...
De kinderopvang zit te springen om hoger opgeleide mensen. Kinderopvang Op Stoom besloot zelf medewerkers op te leiden tot Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4. Praktijkopleider Linda...
Beschik jij over uitgebreide vakinhoudelijke kennis op het gebied van pedagogisch werk en vormt het overbrengen van kennis jouw grootste passie? Als jij de juiste achtergrond en drive hebt,...
Wij richten ons op de laatste ontwikkelingen en bieden een totaalaanbod voor opleidingen en trainingen in de kinderopvang. Daarnaast staan wij zelf ook niet stil.
Goed nieuws over de subsidieregeling praktijkleren: deze blijft gehandhaafd tot in elk geval 2023! De kern van deze subsidie is dat werkgevers in aanmerking komen voor een bijdrage als...
Op dit moment worden de ingediende aanvragen beoordeeld. Sommige daarvan kunnen worden afgewezen of gedeeltelijk toegekend. Ook komt voor dat aanvragers hun aanvraag intrekken. Het geld dat...
Mede vanwege de Wet IKK worden aan kinderopvangorganisaties harde eisen gesteld: voor VVE- èn niet-VVE locaties. Deze eisen richten zich o.a. op het taalniveau Nederlands 3F. Aan medewerkers in...
De vraag naar pm’ers niveau 4 stijgt, terwijl het aanbod achter- blijft. De oplossing: meer zij-instromers inzetten. WerkendLeren heeft een opleiding en een talentpool om in die behoefte te...
Als pedagogisch medewerker werk je met kinderen en zorg jij dagelijks voor de mogelijkheden die voor hen nodig zijn om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. In de eerste zes levensjaren van...
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en onze nieuwste opleidingen? Meld je dan nu aan!