Over WerkendLeren

Wil jij je ontwikkelen in je vak?

Wij zorgen hier voor!

WerkendLeren is een organisatie met een enorme drive om jou, als werkende, het beste onderwijs te bieden voor je eigen werkomgeving. We ontwikkelen opleidingen en trainingen voor professionals in de kinderopvang en zorg. Je kunt van ons een praktijkgerichte opleiding of training verwachten. Actuele kennis, die je direct in de praktijk kunt inzetten. Tijdens de opleiding of training krijg je regelmatig te maken met praktijksituaties, zodat je ook je vaardigheden goed ontwikkelt. Je krijgt deze kennis en vaardigheden aangereikt van ervaren docenten en trainers.

Erkenning van WerkendLeren

Welke kwaliteit bieden wij?

Voor opleiders in de kinderopvang en zorg is het bieden van kwalitatief onderwijs ontzettend belangrijk. Er worden immers professionals opgeleid die de meest kwetsbare mensen in onze samenleving ondersteuning bieden: kinderen, ouderen en zorgvragers. WerkendLeren werkt samen met opleiders en wil een herkenbare kwaliteit leveren. Daarom zijn wij aangesloten bij erkende instellingen, zoals het Centraal Register Kort BeroepsOnderwijs, de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding en zijn wij Erkend Leerbedrijf. Kwaliteit is onze garantie aan jou. Naast opleidingen en trainingen kun je bij ons terecht voor informatie over subsidies. Het kan zijn dat je aanspraak kunt maken op een regeling in jouw branche.

WerkendLeren

Trainers

Kom jij ons team versterken?

WerkendLeren is een landelijk werkende organisatie die sinds de oprichting in 2011 een passend antwoord heeft op het begrip een “Leven Lang Ontwikkelen”. Wij werken in en klein en hecht team waardoor je veel mee zal krijgen van alles wat er komt kijken bij het uitbouwen en professionaliseren van een groeiend bedrijf. Ook jouw input en ideeën zijn welkom en je krijgt de kans om echt onderdeel te zijn van het team. Door onze aanhoudende groei en verdere professionalisering zoeken we voor ons team verschillende professionals.

Vacature Docent Nederlands

In het kader van de taaleis Nederlands 3F in de kinderopvang is WerkendLeren per direct op zoek naar trainers die zich flexibel willen inzetten om pedagogisch medewerkers te scholen naar dit niveau. WerkendLeren is een landelijk werkende organisatie en biedt haar trainingen veelal in-company en in de avonduren aan. Momenteel beschikken we over opdrachtgevers in de volgende regio’s: Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Amsterdam, Noord-Brabant.

Functie eisen

 • docent met onderwijsbevoegdheid voor het basisonderwijs of een eerstegraads of tweedegraads onderwijsbevoegdheid voor het voortgezet onderwijs
 • flexibel inzetbaar (ook in de avonden)
 • bereid te reizen in de regio
 • ervaring in het doceren / onderwijzen van de Nederlandse taal aan groepen deelnemers
 • in staat om zelfstandig, op creatieve en enthousiaste wijze uitvoering te geven aan het bestaande programma van WerkendLeren (met instaptoetsen, leermiddelen en examinering)
 • affiniteit met kinderopvang

Wat bieden wij

 • Een zelfstandige uitdagende functie
 • op projectbasis (2019 / 2020)

Contact

Ben jij beschikbaar in de periode van 1 maart 2019 t/m juni 2020, neem dan contact met ons op en stuur een korte motivatie naar info@werkendleren.nl of per post naar: WerkendLeren T.a.v.: Michiel Mollink, Postbus 808, 7600 AV Almelo.


Vacature Docent Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker 4

Beschik jij over uitgebreide vakinhoudelijke kennis op het gebied van pedagogisch werk en vormt het overbrengen van kennis jouw grootste passie? Als jij de juiste achtergrond en drive hebt, hebben wij werk voor jou.

Dit betreft een vacature van WerkendLeren en STOC.

STOC stelt mensen centraal bij de realisatie van haar resultaten. Vanuit deze gedachte geven wij onder meer advies over personeels- en organisatieontwikkeling en verzorgen wij branche-erkende functie- en beroepsopleidingen. Organisaties kunnen bij ons terecht voor maatwerk om hun personeelsontwikkeling vorm te geven. Daarmee dragen we bij aan de opleidingskwaliteit en zien opdrachtgevers hun kwaliteit stijgen.

Vanwege de groeiende vraag van onze klanten naar onze dienstverlening zijn wij op zoek naar een daadkrachtige:

Freelance docent gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4

De uitdaging

In de kinderopvang is in de afgelopen 10 jaar veel veranderd en zijn de kwaliteitseisen van kinderdagverblijven aangescherpt. Wij bieden pedagogisch medewerkers de mogelijkheid om te investeren in de kwaliteit van hun dienstverlening middels onze opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker (niveau 4). STOC is als partner voor de sector daarom per direct op zoek naar een freelance docent.

Binnen de opleidingen van STOC staan onderstaande punten centraal:

 • De competenties en de persoonlijke (beroeps)ontwikkeling van de studenten;
 • De beroepspraktijkvorming en het direct toepassen van de lesstof.

Ben jij die freelance docent die wij zoeken?

Als freelance docent beschik je over uitstekende didactische- en communicatieve vaardigheden. Daarnaast:

 • Beschik je over een afgeronde HBO opleiding (bij voorkeur in de richting van Pedagogisch werker) en enkele jaren werkervaring in de kinderopvang (vereiste);
 • Heb je ervaring als docent/trainer en de beschikking over een lesbevoegdheid (vereiste);
 • Kun je als docent inspelen op vragen uit de groep en je verplaatsen in de leercurve van de student;
 • Ben je woonachtig binnen een straal van 50 kilometer van Utrecht.

Ons aanbod

Per april 2019 ga je les geven aan een nieuwe opleidingsgroep. De lesdagen staan wekelijks gepland van 17:30 – 21:30 uur in Utrecht met uitzondering van de schoolvakanties.

Ook word je opgenomen in onze vaste freelancepool wat jou de garantie geeft van een vaste opdrachtverstrekker. Daarnaast bieden wij een aantrekkelijke uurvergoeding en worden de reiskosten vergoed.

Contact

Je sollicitatiebrief met CV kun je sturen aan hrm@stoc.nl t.a.v. mevrouw M. Dijkstra. Indien je meer informatie wenst over deze functie kun je eveneens een e-mail sturen aan hrm@stoc.nl


Wie is WerkendLeren? 

WerkendLeren is een organisatie met een enorme drive om onderwijs mogelijk te maken voor werkenden in heel Nederland. Sinds de oprichting in 2011 geeft WerkendLeren een passend antwoord op het begrip een “Leven Lang Ontwikkelen”. WerkendLeren is op dit moment actief met programma’s in de kinderopvang en de zorg. Het team bestaat uit onderwijskundige en bedrijfskundige professionals die hecht samenwerken.

Spreken deze functies jou aan dan kun je een reactie sturen, voorzien van CV en korte motivatie naar info@werkendleren.nl of per post naar:

WerkendLeren

T.a.v.: Michiel Mollink

Postbus 808

7600 AV Almelo

Voor meer informatie betreffende de vacature kun je contact opnemen met Michiel Mollink, telefoonnummer 088 – 28 27 000. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en onze nieuwste opleidingen? Meld je dan nu aan!