Talent

Zoek je vakkundige Pedagogisch Medewerkers?

De Wet IKK staat voor kwaliteit in de kinderopvang. Dat vraagt veel van jou als werkgever en is een uitdaging voor medewerkers die steeds meer kennis, kunde en vaardigheden moeten hebben voor hun rol als professional. WerkendLeren wil via werving & selectie en maatwerk scholing zorgen dat jij je als ondernemer kunt richten op jouw kerntaak, het leveren van kwalitatief goede kinderopvang. WerkendLeren levert gekwalificeerd personeel waarmee je voldoet aan de kwaliteitseisen uit de Wet IKK en klaar bent voor de toekomst. Zowel nieuwe medewerkers, die we opleiden volgens de laatste kwaliteitscriteria, als bestaande medewerkers waarvoor we samen met jou een maatwerk ontwikkelplan samenstellen.Werving & Selectie

WerkendLeren zoekt voor jou talentvolle en leergierige medewerkers. Je kunt jouw vacature aanmelden en wij gaan aan de slag met zorgvuldige werving en selectie. Voor de algemene talentpool, waaruit jij kunt putten voor kandidaten uit jouw regio. Ook kunnen we speciaal met jouw naam en logo werven voor jouw eigen organisatie/specifieke locatie.

Opleidingstraject Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4

WerkendLeren ontwikkelt en organiseert in samenwerking met regionale onderwijsinstanties de praktijkgerichte maatwerk opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4. De opleidingsduur is 24 maanden en bestaat uit 2 à 3 keer per maand scholing bij een erkend opleidingsinstituut in de regio, training on the job en beroepspraktijkvorming met opdrachten tijdens het werk. In de opleiding kunnen zowel nieuwe medewerkers als reeds in dienst zijnde medewerkers geplaatst worden. Enkele thema’s in de opleiding:

 • Planning en organisatie
 • Ontwikkelingspsychologie
 • Beleid en kwaliteit in de kinderopvang
 • Gezondheid, bewegen en voeding
 • Communicatie
 • VVE Basis, taalniveau 3F, babyaantekening.

Opleidingslocatie

De opleiding plaats bij een regionale onderwijsinstelling. Je kunt daarbij denken aan Alkmaar, Rotterdam, Groningen, Zwolle, Nijmegen. Bij voldoende aanmeldingen van één organisatie is maatwerk incompany mogelijk.

Kosten

WerkendLeren maakt bij de bekostiging gebruik van de stimuleringsmaatregelen van de overheid en ondersteunt jouw organisatie bij de administratief/organisatorische afhandeling. Dit maakt deze dienstverlening kostentechnisch zeer interessant. Wij rekenen graag voor wat dit precies voor jouw organisatie betekent.

Doelgroep

De doelgroep waarop wij ons richten bij werving en selectie is gemotiveerd talent met een diploma op minimaal MBO 3 niveau of HAVO die zeer gemotiveerd zijn om in de kinderopvang aan de slag te gaan. Kandidaten die zichzelf kennen, stevig in hun schoenen staan en een aanwinst zijn voor de kinderopvangbranche.

Kritieke voorwaarden

Jouw organisatie biedt de cursist gedurende het opleidingstraject een parttime arbeidsovereenkomst en de praktijkbegeleiding/beoordeling.

Werken in de kinderopvang

Vind je het leuk om kinderen te begeleiden en te stimuleren in hun ontwikkeling? Maar voldoe je niet (volledig) aan de nieuwe eisen? WerkendLeren biedt je een leer/werktraject waarin je binnen 2 jaar opgeleid wordt tot volledig gediplomeerd Gespecialiseerd Pedagogisch medewerker niveau 4. Heb je zelf al een werkplek, dan gaan wij in gesprek met je werkgever. Heb je nog geen werkplek, dan zoeken wij een werkgever in jouw regio die je voor minimaal de duur van de opleiding een baan wil bieden. Je ontvangt een salaris en volgt 2 à 3 keer per maand een opleiding waarmee je volledig klaar bent voor een mooie toekomst in de kinderopvang!Opleidingstraject

De opleiding bestaat uit 2 à 3 keer per maand scholing bij een erkend opleidingsinstituut, training on the job en beroepspraktijkvorming met opdrachten tijdens je werk. Het totaal aantal uren per week dat je beschikbaar moet zijn komt daarmee op 24 tot 32, afhankelijk van de inzet bij een werkgever. Enkele thema’s in de opleiding:

 • Planning en organisatie
 • Ontwikkelingspsychologie
 • Beleid en kwaliteit in de kinderopvang
 • Gezondheid, bewegen en voeding
 • Communicatie
 • VVE Basis, taalniveau 3F, babyaantekening.

Opleidingslocatie

Afhankelijk van de inschrijvingen en werkgevers wordt de opleiding georganiseerd bij regionale onderwijsinstellingen.

Kosten

De werkgever betaalt de opleiding. Wel ga je een studieovereenkomst aan waarin een terugbetalingsverplichting kan staan als je voortijdig stopt of als je je niet voldoende inzet.

Doelgroep

Heb je een diploma op minimaal MBO 3 niveau of HAVO en ben je super gemotiveerd? Dan zien we jouw aanmelding graag tegemoet via de solliciteren knop bij de vacature regio van jouw keuze. De onderwijsinstelling bepaalt definitief of je voldoet aan de toelatingscriteria.

Kritieke voorwaarden

Je bent volledig gemotiveerd om je ongeveer anderhalf jaar te storten op een opleiding en daarnaast 16 tot 24 uur betaald te werken. Je start afhankelijk van de mogelijkheden bij een werkgever.

Waarom organiseert WerkendLeren dit traject?

De overheid vindt het belangrijk dat de kinderopvangbranche voortdurend innoveert. Dit heeft geresulteerd in de Wet IKK die vanaf 1 januari 2018 geldt. Hierin staan allerlei kwaliteitseisen waar een professionele kinderopvangorganisatie aan moet voldoen. Ook peuterspeelzalen zijn omgevormd tot kinderdagverblijven. Medewerkers moeten steeds meer kennis, kunde en vaardigheden hebben om als professional te mogen blijven werken. Voor werkgevers betekent dit dat ze medewerkers moeten opleiden en dat het lastig is om vacatures in te vullen met volledig gekwalificeerde medewerkers.

Werving, selectie en opleiden in de kinderopvang.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en onze nieuwste opleidingen? Meld je dan nu aan!