4 trainingen waarmee je leert omgaan met lastige situaties rondom pesten

Leestijd: 3 minuten

4 trainingen waarmee je leert omgaan met lastige situaties rondom pesten

Dit jaar vindt de dag tegen pesten plaats op 19 april. Ook in de kinderopvang en BSO komt pesten voor. Als pedagogisch medewerker kun je je soms machteloos voelen in de situatie; hoe ga je om met pesten en hoe zorg je voor een fijne sfeer op de groep? In dit artikel lichten we vier trainingen uit die behulpzaam kunnen zijn bij het begeleiden van situaties rondom pesten.


1. Ga pesten tegen op BSO's

Wil jij leren hoe je als pedagogisch professional pestgedrag kunt signaleren en wat jij kunt doen om pestgedrag te voorkomen of op te lossen?

img

In de training 'Pesten tegengaan op de BSO' leer je hoe je zorgt voor een veilig klimaat op de groep, waardoor pestgedrag zoveel mogelijk wordt voorkomen. Wanneer pesten dan toch een keer voorkomt, heb jij door het volgen van deze training de kennis en vaardigheden in huis op het ongewenste gedrag snel en effectief op te lossen.


2. Begeleid kinderen effectief bij emoties

Als we het hebben over pesten, hebben we het over emoties. Het verdriet, de boosheid of angst van het gepeste kind. Maar ook van de omstanders en pesters zelf. Hoe begeleid je als pedagogisch medewerker de betrokkenen in het omgaan met al deze emoties?

img

In de training SOS kinderen en emoties leer je hoe je jouw pedagogisch handelen kunt afstemmen op het gedrag van kinderen. Vaak liggen emoties van kinderen ten grondslag aan hun gedrag. Je leert verder te kijken dan het gedrag en de achterliggende oorzaken te achterhalen. Zo kun je bij de bron een interventie doen, in plaats van een kind alleen te aanspreken op zijn gedrag. Anderzijds leer je kinderen spelenderwijs emotionele wijsheid bij te brengen.


3. Leer omgaan met lastig gedrag

Bij pesten komt ook lastig gedrag om de hoek kijken. Van de pesters, maar misschien heb je ook wel te maken met frustraties van het gepeste kind. 

img

Door de training 'Omgaan met lastig gedrag' herken jij straks verschillende lastige situaties en weet je hoe jij hiermee om kunt gaan. Je kent de algemene ontwikkeling van kinderen, je weet wanneer gedrag van een kind als lastig/ afwijkend/ opvallend wordt omschreven en kent de theorieën over communicatie met kinderen. Je maakt kennis met verschillende tools en kunt deze inzetten en leert kinderen nieuwe vaardigheden aan via een stappenplan. Al deze handvatten en tips zijn direct toepasbaar in de praktijk.


4. Coach kinderen en ouders

Bij pesten zijn veel omstanders betrokken. Zo heb je naast de kinderen zelf, ook te maken met de familieleden van het kind. En daar biedt de training SamenKind Coach een mooie kans. 

img

Met deze opleiding word jij namelijk binnen een jaar opgeleid om kinderen en hun ouders te ondersteunen bij de uitdagingen in het dagelijks leven. Tijdens de training ga je aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling tot coach en werk je aan jouw visie op coaching. Aan het eind van de training heb je een goedgevulde toolbox waarmee jij ouders en kinderen effectief kunt coachen. Ook rondom pestsituaties.


Al deze trainingen kun je gratis volgen met 1.000 euro STAP-budget en sommigen kunnen we op maat aanbieden! Wil jij meer informatie over een training? Wij helpen je graag. Neem contact op met onze klantenservice, telefonisch via 088 - 28 27 002 of mail naar [email protected].


  • Deel dit bericht op

Relevante artikelen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en onze nieuwste opleidingen? Meld je dan nu aan!