Zoek je vakkundige pedagogisch medewerkers?

Leestijd: 4 minuten

WerkendLeren biedt ons maatwerkonderwijs

De kinderopvang zit te springen om hoger opgeleide mensen. Kinderopvang Op Stoom besloot zelf medewerkers op te leiden tot Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4. Praktijkopleider Linda Tap: “Dankzij WerkendLeren volgen ruim twintig medewerkers een opleiding die aansluit bij onze visie.”

Kinderopvang Op Stoom

Kinderopvang Op Stoom is een beetje typisch. We ondernemen met lef en maken eigenwijze keuzes, stelt praktijkopleider Linda Tap van de organisatie met 500 medewerkers en 62 locaties in onder andere Haarlem, Nieuw- Vennep en Breda. Anders dan de meeste kinderopvangorganisaties koos Op Stoom tien jaar geleden al bewust voor zij instromers. “We zoeken inspirerende mensen van buiten de kinderopvang, zodat een mooie mix van medewerkers de kinderen stimuleert in hun ontwikkeling.” Die keus is intussen ook ingegeven door de krapte op de arbeidsmarkt.

Ons eigen sausje

“We hebben behoefte aan meer pm’ers niveau 4”, vervolgt Linda Tap. “Daarom zochten we een opleiding voor de zij-instromers en medewerkers niveau 3 die willen doorgroeien. WerkendLeren bood als enige een programma op maat passend bij onze groep. Het mooie aan dit traject is dat we zelf meedenken over de inhoud en zo onze eigen visie en bijvoorbeeld pedagogisch kader in de opleiding verweven. Het eigen sausje komt mede door gastlessen die onze medewerkers verzorgen, bijvoorbeeld over communiceren met ouders of procesmatig werken.”

Les op locatie

In september 2017 startte de groep aan hun leer-werktraject van anderhalf jaar. “Vooral voor de zij-instromers is het af en toe best pittig”, erkent Linda Tap. “Maar wat zijn ze enthousiast en geïnspireerd. Deze opleiding biedt echt veel kwaliteit op de werkvloer.” De praktijkopleider noemt als voordeel dat de lessen op eigen locatie zijn en dat ze twee vaste docenten hebben. “Daardoor zijn de lijntjes kort en kennen ze onze organisatie inmiddels goed.”

Volgende groep opleiden

In februari 2019 is de groep klaar met hun studie. Op Stoom maakt al plannen voor een volgend traject. Linda Tap: “De overheid stelt steeds meer eisen aan de kwaliteit van kinderopvang en ook wijzelf streven naar meer professionalisering. Daarom blijven we investeren in het opleiden tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4.”

Doel

“Een opleiding die helemaal past bij onze organisatie, dat is de kracht van het traject dat we samen met WerkendLeren opzetten. Straks in februari zijn alle deelnemers Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker 4 en inspirerend professional voor de kinderen en onze organisatie. Doordat we de subsidieregeling Praktijkleren gebruiken, zijn de studiekosten grotendeels gedekt en kost het ons als organisatie vooral tijd. We zijn blij dat WerkendLeren het regelen van de subsidie op zich nam. Dat laten we ze bij de volgende groep studenten graag weer doen.”

Talentpool

Heb je moeite om pedagogisch medewerkers te vinden? Schakel dan WerkendLeren in voor werving, selectie en maatwerkscholing. Of put uit onze talentpool. Wij zoeken voor jouw organisatie talentvolle en leergierige medewerkers en zorgen er met de juiste scholing voor dat nieuwe pm’ers aan alle kwaliteitseisen voldoen. Daarmee kun jij je als ondernemer richten op jouw kerntaak, het leveren van kwalitatief goede kinderopvang.

Talenten in opleiding

We werven voor jou gemotiveerd talent met een diploma op minimaal mbo3-niveau of havo. Kandidaten die zichzelf kennen, stevig in hun schoenen staan en een aanwinst zijn voor de kinderopvangbranche. Deze talenten gaan meedoen met de opleiding en werken daarnaast parttime in jouw organisatie. Na 18 tot 24 maanden zijn ze Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4 met taalniveau 3F en startbekwaam voor VVE. Daarnaast is het keuzedeel Werkend met Baby’s inbegrepen. Wil je weten hoe we medewerkers voor jouw organisatie werven? We komen graag in contact om het met je te bespreken, bel ons op 088 - 28 27 000 of kijk op onze Talentpagina voor meer informatie.

Met subsidie opleiden

De subsidieregeling Praktijkleren stimuleert werkgevers bij het aanbieden van leerwerkplaatsen. De maximale subsidie bedraagt € 2.700,- per deelnemer per studiejaar en wordt door de overheid aan de werkgever verstrekt. Wil je weten of jouw organisatie subsidie krijgt bij het opleiden van (nieuwe) medewerkers? Wij controleren of jullie aan de voorwaarden voldoen en verzorgen de aanvraag. Vervolgens voeren we ook de administratie voor jullie uit. Wel zo makkelijk!

  • Deel dit bericht op

Relevante artikelen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en onze nieuwste opleidingen? Meld je dan nu aan!