Kinderopvang

Een opleiding in de kinderopvang. Zet jij de stap?

De vraag naar kinderopvang stijgt. Onze economie trekt aan, ouders werken steeds vaker allebei en het educatief aanbod op de kinderopvang is een goede manier om succesvol te starten op het basisonderwijs. Goed nieuws dus voor de branche!

Kinderopvangorganisaties moeten echter de capaciteit en kwaliteit in huis hebben om dit waar te maken. Voor medewerkers en toekomstige medewerkers hét moment om te kiezen voor een opleiding of training in de kinderopvang.

Niet alleen de vraag naar kinderopvang stijgt, ook het aantal aanbieders groeit. Dat betekent dat er ook steeds meer medewerkers nodig zijn om te voldoen aan de vraag van ouders en werkgevers. Wanneer je kiest voor een (aanvullende) opleiding of training in de kinderdagopvang is dat een investering voor de toekomst. Er is immers vraag naar goed gekwalificeerde professionals.

img


Strengere eisen

De overheid stelt wel steeds strengere eisen aan mensen die met kinderen werken, voortvloeiend uit de Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang. Om te voldoen aan de strengere eisen, kiezen opvangcentra ervoor om werknemers een training of opleiding aan te bieden. Voorbeelden van dergelijke verplichte trainingen zijn bijvoorbeeld Taalniveau 3F of babyspecialisatie. Daarnaast wordt een professionele verdiepingsslag van medewerkers steeds meer gestimuleerd om op kwaliteit het onderscheid te kunnen maken. Daar zijn de opleiding Hbo Coaching in de kinderopvang en Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker 4 mooie voorbeelden van.

Erkende aanbieder

Om de kwaliteit in de kinderopvangbranche te verbeteren, worden opleiders erkend met bepaalde certificeringen en keurmerken. WerkendLeren is zo’n erkend organisatie. Zo zijn wij aangesloten bij erkende instellingen als het Centraal Register Kort BeroepsOnderwijs en de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding. Ook zijn wij Erkend Leerbedrijf. Deze erkenningen maken dat je ook aanspraak kunt maken op subsidies.


Relevante artikelen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en onze nieuwste opleidingen? Meld je dan nu aan!