• €650,00
 • 3 maanden
 • subsidie
 • 7
  (2 beoordelingen)
 • €650,00
 • 3 maanden
 • subsidie
 • 7
  (2 beoordelingen)

TINK

Er kunnen zich nog mensen aanmelden voor deze opleiding.

Taal- en interactievaardigheden in de kinderopvang zorgen voor een optimale ontwikkeling van jonge kinderen. Leer meer over de zes interactievaardigheden die tijdens de TINK training aan bod komen.

Waarom kiezen voor de TINK training?

Kinderen vinden het prettig om aangesproken te worden op hun eigen niveau, maar dan wel zo dat het ook nog op uitdagende en educatieve wijze gebeurt. Interactief, rijk en correct taalgebruik zijn daarvoor sleutelbegrippen. In deze training ontwikkel je je eigen taal- en interactievaardigheden.

Inhoud van de training

Binnen de TINK training zijn zes interactievaardigheden cruciaal. Het gaat dan om vaardigheden als het respecteren van autonomie, het stimuleren van ontwikkeling en het begeleiden van positieve interacties tussen kinderen. Op praktische wijze leer je keuzes te maken voor de vorm van interactie. Ga je voor structuur? Of voor stimulering? Of juist allebei? Je leert het tijdens 8 bijeenkomsten van 3,5 uur aangevuld met praktijkopdrachten en teambijeenkomsten die deels op de werkvloer plaatsvinden.

Meer informatie over vooropleiding, toelating, tijdsinvestering en het programma lees in je in de folder.

Wat levert de training jou op:

 • Je ontvangt een bewijs van deelname TINK
 • Je kunt emotionele en educatieve ondersteuning bieden
 • Je verbetert je interactievaardigheden

Selecteer een startdatum

tot

Staat de gewenste datum en locatie er niet bij? neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Lees ervaringen van andere mensen

Voor deze opleiding zijn er geen ervaringen beschikbaar.

Veelgestelde vragen over deze opleiding

Hoe wordt de training gepland?

+

Wij nemen contact met u op om de trainingsvoorkeuren door te nemen. Dit kan gaan over het tijdstip, specifieke dag van de week of de frequentie van de trainingen. Wij sturen u een formulier waarop u de planningsvoorkeuren kan aangeven.

Is er maatwerk mogelijk in het traject?

+

Nadat de planning is vastgesteld neemt de trainer contact op om een afspraak te maken. Tijdens dit (telefonische) intakegesprek bespreekt de trainer met u de maatwerk invulling van het trainingstraject.

Wanneer wordt de training gegeven?

+

De trainingen kunnen zowel overdag als ’s avonds plaatsvinden, afhankelijk van de beschikbaarheid van de deelnemers en de trainer. Op verzoek is het uiteraard ook mogelijk om trainingen in het weekend te plannen

Wat is de frequentie van de trainingen?

+

Meestal worden de bijeenkomsten om de drie weken gepland zodat de werkdruk lager is en de deelnemers voldoende tijd hebben om de volgende bijeenkomst voor te bereiden. Indien er beperkte tijd is om de trainingen te volgen dan kan dit naar eigen voorkeur worden besproken.

Waar wordt de training gegeven?

+

Bij groepen van 12 deelnemers of meer wordt de training op een locatie van uw organisatie naar keuze gegeven. Bij samengestelde groepen proberen wij zoveel mogelijk rekening te houden met de reistijd en –afstand. Het kan ook zijn dat we bij een samengestelde groep de training op wisselende locaties houden van de deelnemende organisaties.

Komen jullie ook voor minder dan 12 deelnemers naar onze locatie?

+

In overleg is veel mogelijk. Het komt ook voor dat bij een samengestelde groep, een paar deelnemers van een andere organisatie aanschuiven bij de trainingen.

Wat kost de training en zijn er nog bijkomende kosten?

+

De kosten voor de TINK-training zijn gelijk aan de kosten van de te ontvangen subsidie. Wij maken gebruik van een e-learning omgeving. Optioneel is het mogelijk om de materialen in hardcopy te ontvangen, hiervoor wordt €10,- per deelnemer in rekening gebracht.

De kosten voor de OOG-training bedragen €675,- per deelnemer inclusief ondersteunend lesmateriaal en het boek ‘Interactievaardigheden. Een kind volgende benadering’. In combinatie met de subsidie (€650,-) blijft er een eigen bijdrage van €25,- over. De combinatietraining ‘Oog voor Interactie’ inclusief Werken met baby’s kost € 895,- per persoon. In combinatie met de subsidie (€650,-) blijft er een eigen bijdrage van € 245,- over.

Er zijn geen extra reis- en/of vervoerskosten aan de trainingen verbonden.

Hoe worden de trainingsmaterialen aangeboden?

+

Voor de TINK-training hebben wij speciaal een e-learning omgeving ontwikkeld waar de deelnemers de trainingsmaterialen digitaal kunnen raadplegen. De portfolio opbouw wordt afgestemd met de trainer. Echter vindt er geen uitwisseling van documenten, foto- en/of filmmateriaal plaats in de e-learning omgeving, dit mede omwille van de privacy.

Voor de OOG-training wordt het werkboek voor de cursisten op de trainingslocatie afgeleverd. Het lesboek wordt door de trainer meegenomen of naar de locatie verstuurd.

Welke faciliteiten zijn er nodig op de locatie?

+

Om de training optimaal te laten verlopen zijn er in ieder geval voldoende tafels en stoelen nodig waar de deelnemers goed op kunnen zitten. Daarnaast is een goede internetverbinding belangrijk. Bij voorkeur is er een scherm of wand aanwezig waarop geprojecteerd kan worden. Verder is het fijn als er koffie of thee is. De trainer neemt meestal wat lekkers mee.

Relevante opleidingen en trainingen

Relevante artikelen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en onze nieuwste opleidingen? Meld je dan nu aan!